Schneider Electric
Schneider Electric
Schneider Electric
Schneider Electric

Schneider Electric

Schneider Electric startede i 1836 som et firma, der gravede efter jern i Frankrig, men i 1891 skiftede firmaet fokus. Her kunne de mest fremsynede forretningsmænd begynde at ane et spirende behov for elmateriel og elapparater.

Schneider Electric
Schneider Electric
Schneider Electric
Schneider Electric

Schneider bliver helt elektriske

Efter 2. verdenskrig lægger firmaet stålindustrien bag sig, og fokuserer i højere grad på byggeri og elektricitet. Dette fokus intensiveres yderligere i 1981 – samme år som danske LK lancerede Fuga-kontakterne – på elektricitet og elmateriel. Det sker igennem de første af en lang række strategiske opkøb af virksomheder inden for elektroteknikbranchen.

Opkøbene fortsætter op gennem 1980’erne og 1990’erne, og lige før årtusindeskiftet køber Schneider koncernen danske Lauritz Knudsen af de daværende ejere.

Næsten samtidig hermed skifter firmaet navn til Schneider Electric.

Så efter næsten 110 år er transformationen fra stålindustri og minedrift til en moderne elektroteknisk koncern endelig fuldbyrdet.

Fra elektricitet til energioptimering

Op gennem dette århundrede er Schneider Electric gået fra udelukkende at fokusere på at producere elmateriel og forbrugerprodukter og til at arbejde mere og mere med energioptimering.

For produktionen af elektricitet er blevet mere og mere bekostelig. Både fordi de ressourcer der hidtil har været brugt, er blevet mere knappe, og fordi den traditionelle produktion af elektricitet belaster miljøet så meget.

Ved at tænke energioptimering helt ind i det grundlæggende elmateriel, som udgør den elektriske infrastruktur i både hjem og erhverv, samt ved at skabe stadig mere energiøkonomiske produkter, og produkter som gør det muligt at spare mere på elforbruget, er det Schneider Electrics stålsatte mål at være med til at optimere det udbytte, vi får ud af den strøm vi forbruger